Довечера от 19:00 часа в Дома на киното ще се

...
  Довечера от 19:00 часа в Дома на киното ще се
Коментари Харесай

Мария Габриел открива Европейската нощ на киното в София

 
Довечера от 19:00 часа в Дома на киното ще се състои прожекция на  филма " Квадратът ", с което България ще отбележи Европейската нощ на киното. На събитието ще участва комисарят по цифрова стопанска система и общество Мария Габриел, която ще се включи в полемика със фенове и кино критици за богатството на европейското кино творчество, неговото финансиране и разпространение директно преди прожекцията.
Първото издание на самодейността Европейска нощ на киното се организира от 3 до 7 декември 2018 г. в целия Европейски съюз.
С към 50 безвъзмездни прожекции, тази самодейност на Европейската комисия има за цел да приближи Европа до хората и да
покаже по какъв начин Европейски Съюз освен способства за развиването на креативните и културните промишлености в Европа, само че също по този начин е от изгода
за обществото като цяло. Инициативата е част от подпрограма „ МЕДИА “ на стратегия „ Творческа Европа “, която да поддържа
европейската кино и аудиовизуална промишленост. Тя обезпечава финансиране за създаването, популяризирането и
разпространяването на европейски кино творби в Европа.  
В България МЕДИЯ функционира от 2002г., много преди присъединението на страната към Европейски Съюз. Преминавайки през няколко генерации от стратегии “МЕДИА плюс и образование ”, “МЕДИА 2007 ” и Творческа Европа МЕДИА на българската киноиндустрия е предоставена невероятната опция да получи поддръжка в региона на развиването на кино планове, дистрибуцията на европейски филми, организирането на фестивали и пазари на копродукции, самостоятелен професионален тренинг и други Програмата способства за основаването на стотици професионални контакти, прави допустимо гостуването на известни имена от света на киното по време на най-големите кино фестивали в България, улеснява проявлението на качествени европейски филми на българския екран, подкрепя киносалоните, които програмират предпочитано филми от Стария континент.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР